לא להכריז את המייגור

צפון מזרח דרום מערב
♣1  P  ?

מטרות בברידג’

 

בסקר שערכנו כאן באתר, בדיוק על המצב לעיל – בשאלה מתי יש להכריז ♦1, על אף שיש רביעייה במייג’ור. כ- 40% מהעונים סבורים כי אף פעם! כלומר, לטענתם מכריזים תמיד את המייג’ור. מהרגע בו אנו מתחילים ללמוד ברידג’ חוזרים ואומרים לנו מורי הברידג’: יש למצוא התאמה במייג’ור! או לכל הפחות שזו העדיפות הראשונה והעליונה. הם אומרים זאת כל כך בנחרצות ומנסים לתאר את העולם הברידג’יסטי שלנו בגוונים של שחור ולבן. כי גם עולם כזה הוא לא קל לתפיסה עבור השחקן המתחיל – מה שהם לא אומרים לנו – התלמידים, שבעולם שלנו יש חלוקות רבות, ידיים רבות שהם בגוון האפור!

במכרז הברידג’יסטי יש מטרות רבות שעלינו לשאוף להגיע אליהן – השחקן המתחיל יכול לחשוב על מטרה אחת או שתיים (הכרזת המשחק המלא, מציאת התאמה במייג’ור). השחקן המתקדם כבר חושב על מטרות נוספות: (הכרזת סלם, הפרעה ליריבים, מציאת התאמה במיינור לצורך משחק חלקי). השחקן המומחה ד”א מחזיק באמתחתו מטרות נוספות כמו: הענשת היריבים וכו’. נחזור לשחקן המתקדם, הוא מבקש לאמץ לעצמו כמה שיותר אפשרויות: הוא אינו מוכן לוותר על אף מטרה.

שם המשחק – דילוג

בברידג’ עדיף לרוב להכריז את ההכרזה הזולה (הנמוכה) – כזו שמאפשרת לנו מרווח הכרזה גדול ככל האפשר לצורך תיאור וביאור הידיים.

צפון מזרח דרום מערב
♣1  P ♣2

במכרז לעיל המשיב (דרום) עונה ♣2 ובכך למעשה “מדלג” מעל תשובה של ♥/♠1. מכיוון שמציאת התאמה במייג’ור חשובה יותר ממציאת התאמה במיינור אזי הוא גם שולל את קיומה של רביעיית מייג’ור בכך.

צפון מזרח דרום מערב
 ♣1  P  ♦1  P
 ♥/♠1

אך במכרז זה מכריז דרום ♦1. הוא אינו מדלג על ♥/♠1, אלא משאיר את האופציה הזו פתוחה בפני הפותח. כעת יכול הפותח להכריז ♥/♠1 – כי אם המדובר במציאת התאמה של 4-4 אז מה זה משנה מי מהשחקנים מכריז את ה- 4 ראשון?

בצורה זו אין וויתור על מציאת ההתאמה 4-4 במייג’ור אלא רק דחייה במהלך אחד. עדיין זו המטרה הכי חשובה במצב זה. הפותח יכריז ראשון רביעייה במייג’ור, במקומו של המשיב. למשל בצורות הללו:

 

צפון מזרח דרום מערב
♣1  P  ♦1  P
 ♥1  P  ♥2/3/4

 

צפון מזרח דרום מערב
♣1  P  ♦1  P
♥1  P  ♠1  P
♠2

שימו לב, המשיב מכריז ♦1 ואינו “מדלג” מעל ל- ♥/♠ כי הללו “גבוהים” ממנו. כמובן שאם הייתה למשיב חמישייה במייג’ור היה מכריז אותה, גם עם שתי חמישיות יעדיף להכריז את הגבוהה (שוב, מייג’ור) – אך אם למשיב יש שתי רביעיות – האחת בדאימונד והשנייה במייג’ור, או, אם למשיב יש סדרת דאימונד ארוכה יותר – יעדיף להכריז את סדרת הדאימונד תמיד!!!

 

 AK87  ♠  7654  ♠  43  ♠
 65  ♥  K1098  ♥  KQ85  ♥
 Q10765  ♦  KJ87  ♠  A765  ♦
 43  ♣  3  ♠  872  ♣

עם כל אחת מהידיים הללו יכריז המשיב ל- ♣1….. ♦1!!!!

שימו לב… דילוג

צפון מזרח דרום מערב
 ♦1  P  ♣2

מה שעובד ל- ♣1-♦1 ממש לא עובד ב- ♦1-♣2! כאן המשיב, דרום, מדלג הן על ה- ♥ והן על ה- ♠ וזה לא ממש אפשרי אלא במצבים מיוחדים.

למה זה טוב להראות ♦?

  1. אנחנו לא מאבדים התאמה של 4-4 במייג’ור, אלא רק דוחים אותה במהלך אחד!
  2. אם לא נמצא התאמה במייג’ור – עבור המשחק החלקי עדיף בהרבה לשחק בדאימונד!
  3. עבור סלם – עדיף לשחק במיינור מאשר ב- NT
  4. תיאור היד בצורה מדויקת – בעיקר את החלוקה – מאפשר הכרזות נכונות יותר בטווח ארוך.
  5. הפותח משחק את היד יותר – אם אנחנו אומרים שהוא מכריז את המייג’ור ראשון – אז הוא יהיה הכרוז בדרך כלל, אם נמצאה התאמה במייג’ור. לכך יתרון מסוים כי בדר”כ הוא החזק יותר או באותו הכוח כמו המשיב.